Met deze koptelefoon sluit u zich volledig af van de buitenwereld

25 januari 2016Leestijd: 2 minuten
''

Met deze koptelefoon hoort u helemaal niets. Althans, niets van buiten: de Teufel MUTE onderdrukt omgevingsgeluid zodat u alleen muziek hoort. Handig voor in de trein of het vliegtuig. Hoe het geluid is?

Elsevier testte de kop­telefoon met muziek van Chopin, Chet Baker, Beyoncé en Skrillex. In alle gevallen gaven de speakers een prettig, zuiver geluid. Wordt geleverd met opbergetui.

Elsevier testte de kop­telefoon met muziek van Chopin, Chet Baker, Beyoncé en Skrillex. In alle gevallen gaven de speakers een prettig, zuiver geluid. Wordt geleverd met opbergetui.

De mens achter Bookarang

Elsevier Uw bedrijf Bookarang won onlangs de Renew The Book-award, een prijs voor innovatie in de uitgeverswereld. Wat doet Bookarang?

Victor Bergen Henegouwen: ‘Vergelijk Bookarang met TomTom: we brengen de inhoud van boeken in kaart. Dat doen we aan de hand van tientallen parameters. Daardoor kun je Bookarang bijvoorbeeld vragen om thrillers die zich in een bepaalde stad afspelen, of om boeken waarin Volkswagens rondrijden, geen Mercedessen.’

Elsevier Richt uw bedrijf zich op consumenten of bedrijven?

Bergen Henegouwen: ‘Wij doen zaken met winkels en bibliotheken, maar het product dat we maken, is voor consumenten. Denk aan het lijstje boekentips op Amazon – “Andere mensen kochten ook …” – maar dan beter.’

Elsevier Toekomstplannen?

Bergen Henegouwen: ‘Eerst willen we het proces waarmee we de inhoud van boeken analyseren volledig automatisch maken. Daarna gaan we naar het buitenland.’

Elsevier nummer 4, 30 november 2016

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.