economie

Zes dingen die u moet weten over de nieuwe iPhone 6S

09 september 2015Leestijd: 3 minuten

Apple-CEO Tim Cook gaat woensdagavond een reeks nieuwe producten introduceren, waaronder de nieuwe iPhone 6S en 6S Plus. Elsevier.nl blikt alvast vooruit op wat er kan worden verwacht van de nieuwe iPhone.

Naar aanloop van de Apple keynote, die woensdagavond 19.00 uur Nederlandse tijd plaatsheeft in San Francisco, zijn al diverse details uitgelekt. Cook gaat naar alle waarschijnlijkheid een nieuwe, grotere iPad presenteren en een grootschalige update voor Apple TV aankondigen.

Maar waar de meeste mensen naar zullen uitkijken is de introductie van de nieuwe iPhone-modellen. De iPhone is nog altijd razend populair: sinds september vorig jaar verkocht Apple er 180 miljoen. Zes dingen die je moet weten over de nieuwe iPhone 6S en iPhone 6S Plus:

1. Zelfde ontwerp, zelfde prijs

De Apple 6S is een update van de iPhone 6 en ziet er van de buitenkant hetzelfde uit. De prijs blijft ook hetzelfde: de telefoon zal eind september verkrijgbaar zijn vanaf 699 euro.

2. Nieuw touchscreen

Een van de grootste veranderingen ten opzichte van de iPhone 6 zal ‘Force Touch’ technologie zijn. Het touchscreen van de iPhone kan een nieuw soort aanraking onderscheiden: als je harder op het scherm drukt, kan je andere acties uitvoeren dan na een zacht tikje. Geen idee wat dat betekent? Deze video legt het uit:

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

3. Verbeterde camera

Voor het eerst in vier jaar krijgt de telefoon een camera-update. Sinds de iPhone 4s zit in elk model een 8-megapixel camera. De iPhone 6S en 6S Plus krijgen een 12-megapixel camera. Ook zou er een sensor worden toegevoegd die tot betere foto’s leidt bij weinig licht

4. Accu

Het is een van de grootste ergernissen van iPhone-gebruikers: een leeglopende accu. De nieuwe A9-processor gaat minder stroom verbruiken, waardoor de iPhone langer mee gaat. Ook gaat het werkgeheugen omhoog van 1GB naar 2GB, zodat je meer apps tegelijkertijd kan laten draaien.

5. Roze?

Als je een zilveren, grijze of gouden iPhone maar niks vindt, komt Apple mogelijk met een beter alternatief. Volgens The Wall Street Journal heeft het elektronicabedrijf ook roze iPhones getest en ontwikkeld. Vanavond wordt bekend of deze ook daadwerkelijk in de winkel terecht zullen komen.

6. Megasucces verwacht

Apple verwacht dat de Iphone 6S het best verkopende model ooit wordt en is in eerste instantie van plan er 90 miljoen te produceren.

De verwachtingen komen deels voort uit het feit dat een groot aantal Apple-gebruikers momenteel in het bezit is van een Iphone 5s of ouder. Daardoor is de kans aanzienlijk dat hun contract afloopt en dat ze een nieuwe iPhone 6S of 6S Plus aanschaffen.

Het evenement is woensdagavond live te volgen via de website van Apple.

 

2. Drukgevoelig touchscreen

Een van de grootste veranderingen ten opzichte van de iPhone 6 zal ‘Force Touch’ technologie zijn. De nieuwe iPhone kan een nieuw soort aanraking onderscheiden: als je harder op het scherm drukt, kan je andere acties uitvoeren dan na een zacht tikje. Geen idee wat dat betekent? Deze video legt het uit:

https://www.youtube.com/watch?v=CEMmnsU5fC8

3. Verbeterde camera
Voor het eerst in vier jaar krijgt de telefoon een camera-update. Sinds de iPhone 4s zit in ieder model een 8-megapixel camera. De iPhone 6s krijgt een 12-megapixel camera. Ook zou er een sensor worden toegevoegd die tot betere foto’s leidt bij weinig licht.

4. Betere processor, meer geheugen

Het is een van de grootste ergernissen van iPhone-gebruikers: een leeglopende accu. De nieuwe A9-processor gaat minder stroom verbruiken, waardoor de iPhone langer mee gaat. Ook gaat het werkgeheugen omhoog van 1GB naar 2GB, waardoor je meer apps in de achtergrond kan laten draaien.

5. Roze?

Als je een zilveren, grijze of gouden iPhone maar niks vindt, komt Apple mogelijk met een beter alternatief. Volgens de Wall Street Journal heeft elektronicabedrijf ook roze iPhones ontwikkeld en getest. http://www.wsj.com/articles/apple-plans-force-of-touch-technology-for-new-iphones-1426035015

6. Megasucces verwacht

Apple verwacht dat de Iphone 6S het best verkopende model ooit wordt en is van plan er in eerste instantie 90 miljoen te produceren. (http://www.wsj.com/articles/apple-preparing-record-number-of-new-iphones-1436367371)

Een groot aantal Apple-gebruikers hebben een Iphone 5s of ouder, waardoor de kans groot is dat hun contract afloopt en ze een nieuwe kopen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.