economie

Grieken en schuldeisers akkoord over nieuwe miljardenlening

11 augustus 2015Leestijd: 1 minuut

Griekenland en de Europese instituties hebben afgelopen nacht een akkoord bereikt over een nieuw steunpakket.

Dat heeft de Griekse minister van Financiën dinsdagochtend bekendgemaakt, schrijft de Griekse krant Ekathimerini.

Laatste gesprekken

‘Er is een akkoord bereikt. Enkele kleine details worden nu besproken,’ zegt een functionaris van het ministerie na marathongesprekken die de hele nacht duurden.

De afgelopen nacht werden de laatste gesprekken over de nieuwe schuldendeal afgerond. De deal moet Griekenland zeker 86 miljard euro opleveren.

Hervormingen

In ruil daarvoor heeft het land ingrijpende hervormingen beloofd. Zo belooft het land onder meer een einde te maken aan de vele vroegpensioenregelingen voor Griekse werknemers en zullen er in verschillende sectoren belastingverhogingen worden doorgevoerd.

Met het sluiten van de deal zijn de problemen voorlopig even vooruit geschoven en kan het land de komende betalingen aan onder meer de Europese Centrale Bank in ieder geval voldoen. Naar verwachting komt de eurogroep vrijdag bijeen om de deal definitief af te ronden.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.