economie

Heftige rellen in Frankfurt bij nieuw ECB-gebouw

18 maart 2015Leestijd: 1 minuut

Het nieuwe hoofdkantoor van de Europese Centrale Bank (ECB) in Frankfurt is doelwit van demonstranten van Blockupy. De agressieve demonstranten van de antikapitalistische beweging gooien met stenen en zetten auto’s in brand.

Het gloednieuwe gebouw in de wijk Ostend in het oosten van Frankfurt wordt woensdag geopend. Een politieagent is gewond geraakt door het geweld van de relschoppers, de politie spreekt van een ‘agressieve sfeer’.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.