economie

Wat is de nationale hypotheekgarantie?

20 juni 2013Leestijd: 1 minuut

Kunt u een woning met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) kopen? Is het zinvol? Wat zijn de voorwaarden om aanspraak te maken op de garantieregeling?

NHG heeft een informatieve website: www.nhg.nl. Hier wordt duidelijk aangegeven op hoeveel geld u aanspraak maakt, en wanneer.

Echtscheiding

De reden dat huizenbezitters op de garantieregeling terug vallen, is in veruit de meeste gevallen een echtscheiding. Naast de site van NHG biedt ook de site van de Vereniging Eigen Huis veel informatie.

Tenslotte veranderde de afgelopen tijd het nodige op het gebied van fiscaliteit. Zo is de rente over restschulden sinds oktober 2012fiscaal aftrekbaar. Voor meer informatie, check de website van de Belastingdienst: www.belastingdienst.nl

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.