economie

De Britse economie in cijfers

27 juni 2013Leestijd: 1 minuut

Net als de Nederlandse werd ook de Britse bankensector hard getroffen door de kredietcrisis en de daarop volgende economische crisis. Waar Nederland nog in een economische recessie zit, klimt de Britse economie inmiddels uit het dal.

In het eerste kwartaal groeide de Britse economie met 0,3 procent, na een kleine krimp een kwartaal eerder. In het tweede kwartaal wordt opnieuw lichte groei verwacht.

Overzicht

De website Tradingeconomics verzamelt vele soorten statistieken over een breed scala aan landen. Ga naar deze site voor een overzicht van de Britse economie.

Dat neemt niet weg dat Groot-Britannië nog steeds problemen heeft. Zo is de werkloosheid er met 7,8 procent nog altijd hoog. Het Britse Office for National Statistics – hier het Centraal Bureau voor de Statistiek, houdt onder meer gegevens over de werkloosheid bij.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.