economie

Winstdaling Lufthansa door stakingen

16 maart 2017Leestijd: 1 minuut

FRANKFURT (ANP) – Lufthansa heeft de operationele winst afgelopen jaar zien afnemen, mede als gevolg van een reeks stakingen. Voor dit jaar voorziet de Duitse luchtvaartgroep een verdere lichte daling. Waar de brandstofprijzen weer een stijgende lijn vertonen, doen de ticketprijzen dat bepaald nog niet.

Lufthansa rapporteerde donderdag een operationele winst (ebit), exclusief eenmalige posten, van 1,75 miljard euro. In dat cijfer, dat 3,6 procent lager ligt dan een jaar eerder, zijn wel de kosten meegerekend van de stakingen waar het bedrijf in 2016 mee te maken kreeg. Die worden geraamd op zo’n 100 miljoen euro.

De omzet nam vorig jaar met 1,2 procent af tot 31,7 miljard euro. De luchtvaartmaatschappijen binnen de groep vervoerden meer passagiers, maar door hevige concurrentie daalden de ticketprijzen flink. Lufthansa denkt dat die daling dit jaar doorzet, al zij het wel wat minder sterk.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.