economie

Wall Street blijft dicht bij huis

17 maart 2017Leestijd: 2 minuten

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag dicht bij de slotstanden van donderdag gesloten. Beleggers op Wall Street deden rustig aan na een roerige week waarin onder meer de rente werd verhoogd. Op de macro-economisch agenda stonden onder meer cijfers over de industriële productie en het consumentenvertrouwen in de VS. Deze zorgden echter nauwelijks voor vuurwerk. Verder opende een aantal bedrijven de boeken.

De leidende Dow-Jonesindex sloot uiteindelijk 0,1 procent lager op 20.914,62 punten. De brede S&P 500 verloor ook 0,1 procent tot 2378,25 punten. Technologiebeurs Nasdaq eindigde vlak op 5901,00 punten.

Uit cijfers van de Amerikaanse overheid bleek verder dat de industriële productie in de VS in februari nagenoeg gelijk was gebleven ten opzichte van een maand eerder. Ook waren de vooruitzichten voor de Amerikaanse economie in februari iets verbeterd, gelet op de index van leidende indicatoren van onderzoeksbureau Conference Board. Verder zit het consumentenvertrouwen in de lift.

Adobe Systems

Softwarebedrijf Adobe Systems werd door beleggers beloond voor beter dan verwachte cijfers. Zowel de winst als de omzet van de onderneming achter Photoshop nam toe, geholpen door meer gebruikers van zijn cloud-diensten. Het aandeel Adobe sloot uiteindelijk 3,8 procent hoger.

Juweliersketen Tiffany zag zijn beurswaarde met 2,7 procent stijgen. Het bedrijf zette over het afgelopen kwartaal eveneens resultaten in de boeken die beter waren dan analisten hadden gedacht. Tiffany profiteerde van een gestegen verkoop in Azië door het openen van nieuwe winkels in de regio. Ook gaf het bedrijf positieve prognoses voor dit jaar.

Olie

Farmaceut Valeant verloor 1,5 procent. Investeerder ValueAct Capital heeft zijn belang in Valeant vergroot door 3 miljoen extra aandelen te kopen. Daarmee steeg het belang tot meer dan 5 procent. Branchegenoot Amgen leverde 6,5 procent aan beurswaarde in. Analisten waren niet onder de indruk van testresultaten van een cholesterolmedicijn.

De prijs van een vat Amerikaanse olie verloor een fractie tot 48,74 dollar en Brentolie stond nagenoeg vlak op 51,75 dollar per vat. De euro was 1,0740 dollar waard, tegen 1,0742 dollar bij het Europese slot eerder op de dag.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.