economie

Veel banen weg bij landbouwmachinemaker Lely

13 maart 2017Leestijd: 1 minuut

MAASSLUIS (ANP) – Bij de maker van landbouwmachines Lely gaan naar verwachting zo’n honderd tot tweehonderd banen verloren in Nederland, als gevolg van de verkoop van een bedrijfsonderdeel. Het Nederlandse familiebedrijf wil zich meer op melk- en voerrobots gaan richten en verkoopt daarom zijn tak op het gebied van balenpersen en maaiers aan het Amerikaanse AGCO. Die ingreep heeft grote gevolgen voor de werkgelegenheid.

Van de huidige 1900 medewerkers gaan er zo’n 300 tot 400 over naar AGCO. Dit betreft met name mensen in Duitsland, waar Lely ook vestigingen heeft. Daarnaast schrapt Lely na de verkoop zelf 100 banen op het hoofdkantoor in Maassluis en 100 arbeidsplaatsen over de grens. Verder worden er 95 mensen uit Maassluis nog ruim een jaar bij AGCO gedetacheerd. Daarna keren zij terug bij Lely, maar het is nog onzeker of die dan wel plek heeft voor hen.

Over de voorgenomen verkoop van het onderdeel zijn geen financiële details naar buiten gebracht.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.