economie

Van Oord voorziet opnieuw moeilijk jaar

21 maart 2017Leestijd: 1 minuut

ROTTERDAM (ANP) – Baggeraar Van Oord heeft zijn omzet en winst vorig jaar stevig zien krimpen en verwacht dat ook 2017 een moeilijk jaar wordt. Zowel in de baggermarkt als in de olie- en gassector zetten klanten een rem op de investeringen en zorgt overcapaciteit voor zware concurrentie, meldde het bedrijf dinsdag.

Van Oord zag zijn omzet vorig jaar met een derde krimpen, tot 1,7 miljard euro. Het bedrijfsresultaat (ebitda) kwam met 333 miljoen euro 18 procent lager uit dan in 2015, terwijl de nettowinst bijna halveerde tot 90 miljoen euro.

De orderportefeuille groeide afgelopen jaar wel met 40 procent, naar 3,3 miljard euro, maar de meeste van die projecten komen pas in 2018 tot uitvoering. Het positieve effect op de resultaten van Van Oord laat daardoor ook tot volgend jaar wachten. ,,De moeilijke marktomstandigheden voor baggeren en offshore olie en gas blijven voelbaar in 2017”, concludeerde het bedrijf.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.