Talpa koopt nog wat aandelen TMG bij

20 maart 2017Leestijd: 1 minuut

LAREN (ANP) – Talpa heeft op de beurs opnieuw een plukje aandelen TMG gekocht. Dat maakte het bedrijf van televisiemagnaat John de Mol maandag bekend. Het belang van Talpa in het moederbedrijf van onder meer dagblad De Telegraaf is daarmee een fractie groter geworden en staat nu op 26,65 procent.

De Mol is in een overnamestrijd verwikkeld met Mediahuis. Dat Belgische bedrijf, eigenaar van onder meer NRC, trekt samen op met de familie Van Puijenbroek, al jaren grootaandeelhouder van TMG. Samen bezitten zij bijna 60 procent van de aandelen. Er ligt al een akkoord tussen TMG en Mediahuis, maar daar heeft De Mol zich nog niet bij neergelegd.

De Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam doet dinsdag uitspraak in een zaak die onder meer De Mol heeft aangespannen. Hij eist dat een onafhankelijk commissaris wordt benoemd die beide biedingen eerlijk beoordeelt. TMG vindt dat niet nodig, het bod van Talpa zou toch geen kans van slagen hebben gezien de ruime meerderheid waarover Mediahuis en de familie Van Puijenbroek samen al beschikken.