economie

Lichte lagere opening beurs Amsterdam

17 maart 2017Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – De beurs in Amsterdam is vrijdag licht lager aan de laatste handelsdag van de week begonnen. Er is amper richtinggevend nieuws om de aandelenhandel te sturen. Beddenverkoper Beter Bed stond in de belangstelling na publicatie van definitieve jaarcijfers.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde kort na aanvang 0,1 procent lager op 514,05 punten. De MidKap was vlak op 738,16 punten. In Parijs en Frankfurt werden verliezen geleden tot 0,4 procent. Londen boekte een kleine winst.

Beter Bed ging bij de kleinere fondsen 0,1 procent omhoog. De beddenspecialist ziet gunstige economische ontwikkelingen in de landen waarin het bedrijf actief is. Ook in Duitsland, waar de resultaten als gevolg van een verouderd aanbod al geruime tijd onder druk staan, denkt de beddenverkoper in de loop van de eerste jaarhelft een verbetering te gaan zien. Beter Bed had eerder al voorlopige cijfers gemeld.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.