Kleine minnen voor beurzen Azië

15 maart 2017Leestijd: 1 minuut

TOKIO (ANP) – De beurzen in Azië lieten woensdag kleine verliezen zien. Beleggers waren vooral in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve later op de dag. Naar verwachting zal de Amerikaanse centrale bank de rente gaan verhogen.

De Nikkei-index in Tokio sloot met een min van 0,2 procent op 19.577,38 punten. Toshiba was een opvallende daler met een verlies van bijna 13 procent. Het in financiële moeilijkheden verkerende technologieconcern stelde opnieuw de publicatie van resultaten uit en zou overwegen faillissement aan te vragen voor zijn Amerikaanse nucleaire onderdeel Westinghouse. Verder heeft de Japanse beursuitbater Toshiba onder speciaal toezicht geplaatst. Als het bedrijf niet spoedig orde op zaken stelt, kan dat leiden tot het verlies van de beursnotering.

De Japanse oliebedrijven gingen onderuit door de sterke daling van de olieprijs op dinsdag, na berichten over een verhoging van de olieproductie door Saudi-Arabië. Woensdag krabbelde de prijs van olie weer wat op. Desondanks verloor olieconcern Inpex 1,4 procent en Japan Petroleum Exploration ging 2,2 procent omlaag.

Beleggers in Tokio kregen ook nog cijfers te verwerken over de industriële productie in Japan. Die ging in januari licht omlaag in vergelijking met een maand eerder. Op jaarbasis ging de productie in de Japanse industrie wel omhoog.