economie

Grootste fraudeklacht in België van tafel

22 maart 2017Leestijd: 1 minuut

BRUSSEL (ANP) – Naar de ruim 61.000 Belgen die hun zwarte geld in 2014 en 2015 aangaven bij de fiscus wordt geen nader onderzoek gedaan. De Belgische belastinginspectie diende in oktober de grootste fraudeklacht ooit in bij het Openbaar Ministerie, maar dat liet woensdag weten de zaak te laten vallen.

Volgens de inspectie werd via de zogenoemde inkeerregeling ruim 36 miljard euro vrijwel gratis ‘witgewassen’. Wel werd veelal belasting over de rente geheven, maar meestal niet over het kapitaal zelf. De fiscus wilde dat het OM een onderzoek zou instellen, zodat naheffingen zouden kunnen worden opgelegd.

Het federaal parket ziet ,,onvoldoende basis’’ voor een strafrechtelijk onderzoek en heeft de aanklacht daarom geseponeerd. ,,Tienduizenden belastingzondaars kunnen weer op hun twee oren slapen”, concludeert zakenkrant De Tijd.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.