economie

Franse rechtszaak tegen UBS in belastingtwist

20 maart 2017Leestijd: 1 minuut

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) – De Franse autoriteiten spannen een rechtszaak aan tegen de Zwitserse bank UBS omdat die medeplichtig zou zijn geweest aan belastingontduiking.

Er loopt al lange tijd een onderzoek naar UBS vanwege verdenking van het helpen van klanten bij het ontduiken van belastingen in Frankrijk. De gesprekken over een schikking zijn echter stukgelopen en daarom wordt nu een rechtszaak aangespannen. UBS ontkent de aantijgingen en gaf aan zichzelf met hand en tand te zullen verdedigen in de rechtszaal.

Meer dan drie jaar geleden werd UBS al gedwongen een aanbetaling te doen van 1,1 miljard euro op eventuele boetes in deze zaak.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.