economie

Fikse kartelboetes voor Air France-KLM

17 maart 2017Leestijd: 1 minuut

BRUSSEL (ANP) – De Europese Commissie heeft Air France, KLM en vrachtdochter Martinair vrijdag opnieuw beboet voor verboden prijsafspraken op het gebied van luchtvrachtvervoer. In totaal moet de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep ruim 325 miljoen euro betalen. De mededingingswaakhond in Brussel legde in 2010 ook al een boete op, maar die werd in 2015 door de rechter nietig verklaard.

Ook acht andere luchtvrachtvervoerders kregen nieuwe boetes opgelegd. Het totale boetebedrag komt op ruim 776 miljoen euro. Dat was oorspronkelijk bijna 800 miljoen euro. Lufthansa was eveneens bij het kartel betrokken, maar ontkomt aan een boete omdat het de misstanden bij de Europese Commissie aanhangig maakte.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.