economie

Europese beurzen sluiten met verlies

21 maart 2017Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – De Europese beurzen zijn dinsdag in het rood gesloten, na koerswinsten eerder op de dag. Verliezen bij grondstoffondsen door druk op de staal- en koperprijzen trokken de graadmeters aan het einde van de dag omlaag. In Amsterdam was AkzoNobel een blikvanger na nieuwe berichten over de interesse van het Amerikaanse PPG Industries in het bedrijf.

De AEX-index op het Damrak eindigde 0,3 procent lager op 513,59 punten. De MidKap zakte 0,6 procent tot 736,34 punten. Frankfurt, Londen en Parijs gingen tot 0,8 procent naar beneden.

AkzoNobel sprong eruit bij de hoofdfondsen in Amsterdam, met een plus van 2 procent. Volgens bronnen zou het Amerikaanse PPG Industries werken aan een nieuw bod op het verf- en chemieconcern dat onlangs nog niets moest hebben van een Amerikaanse overnamepoging. Een grote institutionele investeerder zou AkzoNobel bovendien hebben opgeroepen een nieuw bod serieus in overweging te nemen.

De grootste verliezer in de AEX was staalconcern ArcelorMittal, dat 3,2 procent lager eindigde.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.