economie

Burgervaders op bres voor regiojournalistiek

17 maart 2017Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – De burgemeesters van Haarlem, Hilversum en Haarlemmermeer hebben bij de directie van Telegraaf Media Groep (TMG) het belang van lokale en regionale journalistiek aangekaart. De drie gingen vrijdag in Amsterdam bij het hoofdkantoor van TMG langs om hun zegje te doen.

TMG kondigde eerder een grote sanering aan bij de dagbladen van dochterbedrijf HMC, uitgever van titels als Haarlems Dagblad, Noordhollands Dagblad, Leidsch Dagblad en Gooi- en Eemlander. Door de samenvoeging van redacties staan de banen van tientallen verslaggevers op de tocht.

Onder meer werden de mogelijkheden besproken om op regionaal gebied de journalistiek te versterken. Daarbij werd de samenwerking met publieke en commerciële media besproken. De burgervaders beloofden voor hun regio met ideeën te komen om dit te bereiken.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.