economie

Beter Bed voorziet verbetering in Duitsland

17 maart 2017Leestijd: 1 minuut

UDEN (ANP) – Beter Bed ziet gunstige economische ontwikkelingen in de landen waarin het bedrijf actief is. Ook in Duitsland, waar de resultaten als gevolg van een verouderd aanbod al geruime tijd onder druk staan, denkt de Brabantse beddenverkoper in de loop van de eerste jaarhelft een verbetering te gaan zien.

Dat maakte Beter Bed vrijdag bekend bij de presentatie van de definitieve cijfers over 2016. Ondanks de tegenvallende prestaties in Duitsland wist het bedrijf vorig jaar de omzet met 6,5 procent op te voeren tot 410,5 miljoen euro. De kosten gingen evenwel ook omhoog. Het bedrijfsresultaat (ebitda) daalde met een kleine 9 procent tot 37,5 miljoen euro. De nettowinst ging bijna 16 procent omlaag naar 19 miljoen euro.

Beter Bed wil net als vorig jaar 85 procent van de winst terugsluizen naar de aandeelhouders. Die kunnen een dividend tegemoetzien van 0,74 euro per aandeel.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.