economie

Beperkte uitslagen op Wall Street

22 maart 2017Leestijd: 2 minuten

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York lieten woensdag geen opvallende uitslagen optekenen. Er bleef onzekerheid in de markt over de economische plannen van president Donald Trump. Deze twijfels zorgden dinsdag voor flinke koersdalingen op Wall Street.

De Dow-Jonesindex eindigde een fractie lager op 20.661,30 punten. De brede S&P 500 ging 0,2 procent omhoog tot 2348,45 punten, terwijl de technologiegraadmeter Nasdaq 0,5 procent won tot 5821,64 punten.

Bij de bedrijven kon sportartikelenconcern Nike (min 7,1 procent) op aandacht rekenen. Nike boekte vorig kwartaal meer winst op een hogere omzet. De vooruitzichten voor het lopende boekjaar lieten echter te wensen over. Analisten vrezen dat Nike terrein verliest ten opzichte van concurrenten als Adidas en Under Armour.

PPG Industries

Verfproducent PPG Industries ging 0,2 procent omlaag. Het Amerikaanse bedrijf aast nog steeds op zijn Nederlandse branchegenoot AkzoNobel, die eerder op woensdag bekendmaakte een tweede ongevraagde overnamebod naast zich neergelegd te hebben.

Koeriersbedrijf FedEx heeft afgelopen kwartaal veel extra kosten moeten maken voor brandstof en andere investeringen. Geholpen door een toenemend aantal af te leveren pakketjes wist de onderneming, die vorig jaar het Nederlandse TNT inlijfde, zijn omzet en winst wel stevig op te voeren. Het aandeel FedEx steeg daarop ruim 2 procent in waarde.

Sears

Warenhuisbedrijf Sears had een buitengewoon negatieve dag met een koersverlies van meer dan 12 procent. De top van het noodlijdende winkelbedrijf twijfelt hardop over het voortbestaan van de keten na jaren van enorme verliezen en dalende verkopen. Beleggers vrezen dat het einde van Sears in zicht komt.

Op macro-economisch vlak kwam een cijfer over de huizenmarkt in de VS. De verkoop van bestaande woningen nam in februari af in vergelijking met een maand eerder, toen de verkoop nog steeg.

De euro was 1,0799 dollar waard, tegen 1,0803 dollar bij het Europese slot eerder op de dag. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,2 procent tot 48,15 dollar en Brentolie werd 0,5 procent goedkoper op 50,73 dollar per vat.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.