economie

Zara-eigenaar Inditex doorstaat warme herfst

14 december 2016Leestijd: 1 minuut

MADRID (ANP) – Het Spaanse kledingconcern Inditex heeft het relatief warme najaar in veel Europese landen goed doorstaan. De eigenaar van bekende modeketens als Zara, Pull & Bear en Bershka zag de omzet in het derde kwartaal onverminderd groeien, blijkt uit woensdag gepubliceerde resultaten.

Inditex behaalde in de eerste negen maanden van 2016 een omzet van 16,4 miljard euro. Dat is 11 procent meer dan een jaar eerder. Gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten kwam de groei uit op 15 procent. Dat is in lijn met de gang van zaken in de eerste jaarhelft. De nettowinst liep met 9 procent op tot 2,2 miljard euro.

Inditex zegt dat de groei mede te danken is aan sterkere onlineverkopen bij zijn belangrijkste winkelketen Zara. Uitgesplitste verkoopcijfers geeft het concern evenwel niet.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.