economie

Wereldbank: recordbedrag voor armste landen

15 december 2016Leestijd: 1 minuut

WASHINGTON (ANP) – Geldschieters hebben de Wereldbank een recordbedrag van 75 miljard dollar toegezegd voor het fonds om de armste landen te helpen. Dat maakte de Wereldbank donderdag bekend.

Het geld voor de IDA (International Development Association) komt van ruim zestig landen en andere geldschieters van de Wereldbank. De IDA verwacht daarmee de komende drie jaar onder meer hulp op het gebied van gezondheidszorg en voeding te kunnen verlenen aan 400 miljoen mensen. Daarnaast zouden zo’n 45 miljoen mensen aan toegang tot schoon water moeten worden geholpen. De Wereldbank voorziet verder in onder meer hulp op het gebied van inentingen en lerarenopleidingen.

Via financiële constructies kan de Wereldbank het bedrag dat voorhanden is vergroten. Daarbij kan voor elke toegezegde dollar 3 dollar worden uitgegeven, aldus de bank.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.