economie

Vraag naar vliegtickets stijgt minder sterk

07 december 2016Leestijd: 1 minuut

GENÈVE (ANP) – Het stuwende effect van dalende ticketprijzen op de vraag naar vliegreizen lijkt langzaam uitgewerkt te raken. Dat schrijft luchtvaartorganisatie IATA in een toelichting op woensdag gepubliceerde vervoersstatistieken. Daaruit blijkt dat de vraag in oktober toenam, maar minder sterk dan in de voorgaande maand.

Wereldwijd nam het aantal door passagiers gevlogen kilometers in oktober met 5,8 procent toe. In september kwam de groei nog uit op 7,1 procent. De stijging was ook niet groot genoeg om alle extra stoelen te vullen die luchtvaartmaatschappijen beschikbaar hadden. Gemiddeld zaten vliegtuigen voor iets meer dan 80 procent vol.

De relatief lage olieprijs stelt luchtvaartmaatschappijen in staat hun tickets betrekkelijk goedkoop aan te bieden. Mede daardoor stapten de afgelopen tijd flink meer mensen in het vliegtuig. Dat effect neemt evenwel af, aldus IATA-topman Alexandre de Juniac.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.