economie

Verkoop caravans op hoogste niveau in jaren

16 december 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – De verkoop van caravans en campers blijft stijgen. De teller staat dit jaar tot en met november op 6005 nieuwe caravans. Dat is het beste resultaat sinds 2012. Er werden 1422 nieuwe kampeerauto’s geregistreerd, 15 procent meer op jaarbasis en het hoogste aantal sinds 2008. Dat blijkt uit de cijfers van brancheorganisaties Kampeer en Caravan Industrie (KCI) en BOVAG.

De verkoop van de caravans zit de afgelopen jaren al in de lift. Na het historische dieptepunt met 5500 nieuwe exemplaren in 2014, noteert de branche nu voor de tweede jaar op rij een plus van 5 procent.

Het totale aantal campers in Nederland doorbrak dit jaar de grens van 100.000 en dat is een verdubbeling ten opzichte van tien jaar geleden. Bij de aanschaf van nieuwe kampeermiddelen koos ruim 7 procent in 2007 voor zo’n kampeerauto. Dit percentage is gestegen tot bijna 24 procent.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.