economie

Vakbondsleden verwerpen bod Shell

15 december 2016Leestijd: 1 minuut

ROTTERDAM (ANP) – Het nieuwe cao-voorstel voor 1800 medewerkers van Shell in Pernis en Moerdijk is afgewezen door de leden van vakbonden FNV en CNV. Dat maakten de bonden donderdag bekend na een ledenraadpleging.

De bonden lieten eerder al weten dat het nieuwe eindbod niet overeenkwam met hun eisen, maar dat het woord aan hun leden was. Later op de dag wordt nog overlegd met de leden over de voortzetting van acties. Vrijdag werd de productie bij de raffinaderij in Pernis verlaagd. Daarvoor waren er ook al enkele kleinere acties.

Naast een loonsverhoging willen de bonden toezeggingen over loopbaanperspectief. Shell is van mening dat een goede kostenbeheersing noodzakelijk is voor Nederlandse bedrijven om te kunnen blijven concurreren en bij te dragen aan behoud en groei van de werkgelegenheid.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.