economie

‘Praten met Bpost zou al schadelijk zijn’

07 december 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Zelfs als PostNL alleen zou gaan praten met Bpost over een mogelijke combinatie van de twee bedrijven, zou dat al schadelijke gevolgen kunnen hebben. Dat zei president-commissaris Michiel Boersma woensdag in een toelichting op het besluit om het overnamevoorstel van de Belgische branchegenoot af te wijzen.

Verscheidene grote aandeelhouders riepen PostNL de afgelopen weken op in ieder geval nog eens te gaan praten met Bpost. Ook de Vereniging van Effectenbezitters (VEB), die de belangen van particuliere beleggers behartigt, sloot zich daarbij aan.

Maar volgens Boersma zou dat onverstandig zijn. ,,Toen wij eerder dit jaar met Bpost praatten, was dat onder geheimhouding’, zei hij. ,,Maar nu liggen we onder de schijnwerpers. Wij kunnen niet meer gewoon een kopje koffie drinken, men verwacht dan dat er een deal komt. Je kan dan niet meer terug.”

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.