economie

Pilotenbond weer om tafel met Lufthansa

09 december 2016Leestijd: 1 minuut

FRANKFURT (ANP) – De Duitse pilotenbond Vereinigung Cockpit (VC) gaat volgende week weer om tafel met Lufthansa om een nieuw loonbod van de luchtvaartmaatschappij te bespreken. Zolang die onderhandelingen lopen zal er niet worden gestaakt, beloofde de vakbond vrijdag.

De afgelopen weken voerden de vliegers van Lufthansa op grote schaal actie. Zes stakingsdagen leidden tot overlast voor in totaal enkele honderdduizenden passagiers die hun vlucht geannuleerd zagen worden. Lufthansa schat de schade op zo’n 100 miljoen euro.

Aanleiding was een ruzie over onder meer salarissen, pensioenen en de toekomstvisie van de directie van Lufthansa. Die hamert erop dat de kosten verder omlaag moeten omdat Lufthansa anders de concurrentieslag in de Europese luchtvaart verliest. Maar de piloten vinden dat zij al te lang geen loonsverhoging hebben gehad.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.