economie

Philips vindt nieuwe koper voor Lumileds

12 december 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – Philips verkoopt een meerderheidsbelang in zijn dochterbedrijf Lumileds aan een groep investeerders onder leiding van Apollo Global Management. Dat maakte het technologiebedrijf maandag bekend.

De verkoop van een belang van ruim 80 procent levert naar verwachting 1,5 miljard dollar (1,4 miljard euro) in contanten op. De overige 20 procent van de aandelen behoudt Philips zelf. De transactie wordt naar verwachting afgerond in de eerste helft van 2017.

Philips dacht Lumileds eerder te kunnen slijten aan het Chinese Go Scale Capital, dat bereid was bijna 3 miljard dollar neer te tellen. Voor die deal gaf de Amerikaanse overheid echter geen toestemming.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.