economie

‘Pensioenkortingen lijken van de baan’

08 december 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – Pensioenfondsen PFZW en PMT laten weten dat een pensioenkorting in 2017 door rentstijgingen van de baan lijkt. Dat zeggen bestuurders van de fondsen, die samen bijna 4 miljoen deelnemers en gepensioneerden hebben onder wie veel verpleegkundigen en automonteurs, in De Telegraaf.

Peter Borgdorff van PFZW zegt 5 procent boven de kortingsgrens van 87 procent te zitten en dat hij met een gerust hart de kerst in gaat. Collega Jan Berghuis van PMT zegt ook 4 à 5 procent boven de kritieke dekkingsgraad te zitten die bij het fonds op 91 procent ligt.

Volgens De Telegraaf gaan de vijf grootste fondsen volgend jaar niet korten. Zo zegt volgens de krant ook PME de dans te ontspringen en bpf Bouw staat er goed voor. Het ABP verhoogt de premies.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.