economie

Omzet supers blijft groeien

09 december 2016Leestijd: 1 minuut

DONGEN (ANP) – Supermarkten hebben hun omzetten afgelopen maand opnieuw zien stijgen. Gezamenlijk brachten ze 3,33 miljard euro in het kassa-laatje. Dat is 3,3 procent meer dan een jaar eerder en meer dan het gemiddelde van 2,5 procent groei over de eerste elf maanden van het jaar. Dat blijkt vrijdag uit cijfers van onderzoeksbureau GfK.

Per kassabon werd gemiddeld 22,55 euro afgerekend. Dat is 2,4 procent meer dan in dezelfde maand in 2015. Het aantal bezoekers steeg bovendien met 0,9 procent.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.