economie

Nikkei onbewogen na rentebesluit Fed

15 december 2016Leestijd: 1 minuut

TOKIO (ANP) – De aandelenbeurs in Tokio is donderdag vrijwel vlak gesloten. Beleggers verwerkten het verwachte besluit van de Federal Reserve om de rente in de VS te verhogen. Daarbij bleek dat de rente volgend jaar mogelijk sneller verder omhoog zal gaan dan eerder werd gedacht.

De toonaangevende Nikkei-index eindigde met een winst van 0,1 procent op 19.273,79 punten. De koers van de yen zakte daarbij ten opzichte van de dollar, vooral door de Fed-prognoses die wijzen op drie renteverhogingen in de VS in 2017, in plaats van de eerder verwachte twee.

Meer vuurwerk was er op de Hang Seng in Hongkong. Die noteerde tussentijds 2 procent in de min, vooral door verliezen in de financiële sector en onder vastgoedbedrijven. De rente voor onderlinge leningen tussen banken in Hongkong steeg sterk, wat door analisten wordt gezien als een teken van interventies door de centrale bank van China.

In Seoul eindigde de Kospi vlak. De All Ordinaries in Sydney leverde 0,8 procent in.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.