economie

Licht hogere opening op Wall Street

15 december 2016Leestijd: 1 minuut

NEW YORK (ANP) – De aandelenmarkten in New York zijn donderdag met kleine uitslagen aan de beurshandel begonnen. Daags na het rentebesluit van de Federal Reserve, die voor het eerst in een jaar de rente verhoogde, doen beleggers het rustig aan. Voor de toonaangevende Dow-Jonesindex is de mijlpaal van 20.000 punten nog altijd in zicht.

De Dow stond kort na de opening 0,2 procent hoger op 19.832 punten. De bredere S&P 500 ging in de eerste handelsminuten 0,1 procent omhoog naar 2256 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,2 procent naar 5448 punten.

Chocolade- en koekjesproducent Mondelez werd 4,3 procent meer waard. Branchegenoot Kraft Heinz (plus 0,9 procent) zou volgens een Zwitsers blad uit zijn op een overname van het bedrijf. Farmaceut Eli Lilly won ruim 5 procent na beter dan verwachte kwartaalcijfers. Luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines zag zijn winstprognose voor 2017 beloond worden met een 2,7 procent hogere koers.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.