economie

‘Heineken verwikkeld in Brits kroeggevecht’

14 december 2016Leestijd: 1 minuut

LONDEN (ANP) – Bierbrouwer Heineken zou zijn vizier hebben gericht op de pubs van Punch Taverns. Volgens nieuwszender Sky is de Nederlandse brouwer verwikkeld in een overnamestrijd met een van de oprichters van het bedrijf, dat behoort tot de grootste uitbaters van dranklokalen in Groot-Brittannië.

Heineken is al eigenaar van circa 1100 Britse kroegen, terwijl Punch ruim 3300 pubs telt. Een overname van die kroegen door Heineken zou mogelijk op bezwaar kunnen stuiten van de Britse concurrentiewaakhond.

Punch maakte onlangs bekend dat het voor het eerst sinds 2013 weer zwarte cijfers schrijft. Via een desinvesteringsprogramma moet de enorme schuldenlast van de kroeguitbater worden verkleind. Nadat het nieuws naar buiten was gekomen, maakte het aandeel Punch op de beurs in Londen een koerssprong van bijna een kwart.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.