economie

Grote cyberaanval op ThyssenKrupp

08 december 2016Leestijd: 1 minuut

ESSEN (ANP/RTR) – Het Duitse staal- en industrieconcern ThyssenKrupp is doelwit geworden van grote cyberaanvallen eerder dit jaar. Daarbij werd bedrijfsinformatie buitgemaakt door onbekende cybercriminelen, afkomstig uit Zuidoost-Azië, aldus het bedrijf.

De aanvallen kwamen in april aan het licht en vonden sinds februari plaats. Er is aangifte gedaan en de politie doet onderzoek naar de zaak. Volgens ThyssenKrupp werden de aanvallen uitgevoerd door goed georganiseerde en zeer professionele hackers.

Inmiddels zijn de aangevallen computersystemen weer in orde gemaakt en wordt er constant gelet op verdere cyberaanvallen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.