economie

Groen licht EU-top uitbreiding Junckerplan

16 december 2016Leestijd: 1 minuut

BRUSSEL (ANP) – De EU-leiders willen dat de uitbreiding van het zogenaamde Junckerplan voor extra investeringen binnen een half jaar wettelijk op de rails staat. Ook moet ,het ambitieniveau’ voor de interne markt voor diensten en de digitale markt per direct omhoog.

Dat bleek donderdagavond na afloop van de Europese top in Brussel, waar investeringen, economisch herstel en maatregelen voor de (jeugd-)werkloosheid op de agenda stonden. De regeringsleiders zijn akkoord met de verdubbeling van het Europese investeringsfonds EFSI, beter bekend als het Junckerplan, tot 630 miljard euro en verlenging met drie jaar tot 2022.

Juncker bedacht het plan in 2014 om particuliere investeerders te bewegen geld in grote Europese infrastructuur- en innovatieprojecten te steken. Nu worden daar andere subsectoren aan toegevoegd, zoals landbouw, visserij, bosbouw, bio-economie en e-infrastructuur.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.