economie

Gotland wil geen Russisch bedrijf in haven

14 december 2016Leestijd: 1 minuut

STOCKHOLM (ANP/RTR) – De plaatselijke overheid van Gotland, een Zweeds eiland in de Baltische Zee, is gezwicht voor het nationaal belang en heeft besloten geen Russische bedrijvigheid toe te staan in zijn havens. De energiemaatschappij Gazprom wilde flink betalen voor havenfaciliteiten ten behoeve van de aanleg van pijplijn Nord Stream 2.

Het lokale bestuur had daar wel oren naar maar de regering in Stockholm dacht daar anders over. Zowel de minister van Defensie als van Buitenlandse Zaken maakte duidelijk een Russische deal een groot risico zou vormen voor de Zweedse veiligheid, gezien de strategische betekenis van Gotland.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.