economie

Gemengde reacties op code beursbedrijven

08 december 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – De herziene gedragscode voor beursgenoteerde bedrijven roept gemengde reacties op. Er is vooral veel lof voor de extra nadruk op langetermijndenken en duurzaam ondernemen. Bij onder meer de vakbonden blijven de keuzes op het gebied van beloningspraktijk echter ,,als een graat in de keel steken”.

,,Mooi dat het verantwoord ondernemen een plaats krijgt, maar jammer dat er geen handvatten voor de topinkomens in staan. Gegraai aan de top kan gewoon niet”, zegt voorzitter Maurice Limmen van vakbond CNV. ,,De herziene code is een stap in de goede richting, maar in dat opzicht nog te vrijblijvend”, vindt ook FNV.

Een officiële kabinetsreactie komt waarschijnlijk pas begin volgend jaar. Minister Henk Kamp van Economische Zaken zei bij de overhandiging van het document dat alles eerst binnen het kabinet besproken zal worden. De bewindsman wees er daarbij wel op dat niet alle kabinetsleden dezelfde zaken belangrijk vinden.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.