economie

‘ECB gunt Monte dei Paschi geen extra tijd’

09 december 2016Leestijd: 1 minuut

FRANKFURT (ANP/RTR/BLOOMBERG) – De Europese Centrale Bank (ECB) gunt de noodlijdende Italiaanse bank Monte dei Paschi di Siena geen extra tijd om de versterking van zijn kapitaalpositie te voltooien. Dat stelden diverse media vrijdag op basis van ingewijden.

Monte dei Paschi vroeg de ECB deze week om meer tijd, nadat de regeringscrisis in Italië de eerder met aandeelhouders afgesproken kapitaalinjectie van 5 miljard euro op losse schroeven had gezet. Na het vertrek van premier Matteo Renzi konden de aandeelhouders de veranderde politieke omstandigheden aanwenden om van hun toezeggingen af te zien. De bank wilde daarom drie weken extra de tijd, tot 20 januari, om het plan rond te krijgen.

De weigering van de ECB om de deadline te verschuiven zou een hulpoperatie door de Italiaanse overheid dichter bij brengen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.