economie

‘Dow kruipt verder naar 20.000 punten’

16 december 2016Leestijd: 1 minuut

NEW YORK (ANP) – De beurshandel in New York begint vrijdag naar verwachting iets hoger, waardoor de Dow-Jonesindex nog dichter tegen de historische mijlpaal van 20.000 punten aankruipt. Net als op de Europese beurzen is er weinig richtinggevend nieuws voor beleggers.

De Dow sloot donderdag 0,3 procent hoger op 19.852,24 punten. De bredere S&P 500 ging 0,4 procent omhoog naar 2262,03 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq steeg eveneens 0,4 procent en eindigde op 5456,86 punten.

Industrieel concern Honeywell kwam vrijdag voorbeurs met verwachtingen voor de resultaten in 2017. De maker van onder meer vliegtuigmotoren, airconditioners en liften voorspelde daarbij een bandbreedte voor de winst per aandeel die lager was dan analisten hadden voorzien. Verder zal de omzet dalen, denkt het bedrijf. Voorbeurs staat het aandeel Honeywell flink lager.

Oracle

De producent van bedrijfssoftware Oracle publiceerde donderdag nabeurs kwartaalcijfers. De omzet viel wat lager uit dan verwacht, terwijl de winst per aandeel een fractie hoger uitviel dan analisten hadden voorspeld.

Ook softwareproducent Adobe Systems bracht kwartaalcijfers naar buiten. De winst en omzet vielen hoger uit dan gedacht in het afgelopen kwartaal.

Olie

Verder staat Walt Disney een spannend weekeinde te wachten, omdat de nieuwe film Rogue One: A Star Wars Story zijn wereldwijde debuut maakt. Naar verwachting gaat de film meer dan 300 miljoen dollar aan ticketverkopen opleveren.

De prijs van Amerikaanse olie stond voorbeurs 0,9 procent hoger op 51,36 dollar.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.