economie

Beurzen Azië omhoog na records Wall Street

08 december 2016Leestijd: 1 minuut

TOKIO (ANP) – De aandelenbeurzen in Azië liftten donderdag mee op de nieuwe records die de Dow-Jonesindex en S&P 500 neerzetten op Wall Street. Verder kreeg de handel steun van de verwachting dat de Europese Centrale Bank (ECB) later op de dag met een verlenging van het monetaire steunprogramma zal komen.

Verder kwamen goede cijfers over de Chinese handel naar buiten. In Tokio eindigde de toonaangevende Nikkei-index 1,5 procent hoger op 18.765,47 punten, het hoogste niveau sinds januari. Beleggers in Japan kregen nieuwe cijfers over de Japanse economie voorgeschoteld. De groei van de derde economie van de wereld bleek in het derde kwartaal met 0,3 procent op kwartaalbasis iets minder sterk dan de 0,5 procent die eerder werd geraamd.

Bij de bedrijven in Tokio was er aandacht voor energieconcern Tepco (plus 17,5 procent), de uitbater van de kerncentrale van Fukushima. Naar verluidt is de Japanse overheid bereid een grotere rentevrije lening te verstrekken aan het bedrijf. Elektronicafabrikant Sharp won ruim 9 procent door optimisme over een verbetering van de gang van zaken bij het bedrijf.

De Hang Seng in Hongkong noteerde tussentijds 0,5 procent in de plus. De Chinese overheid meldde dat de export in november licht is gegroeid, na maanden van krimp. Ook de Chinese import toonde herstel. De Kospi in Seoul liet aan het slot een koerswinst zien van 1,4 procent en de All Ordinaries in Sydney ging 1,2 procent vooruit.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.