economie

Air France-KLM ziet passagiersstroom groeien

08 december 2016Leestijd: 1 minuut

PARIJS (ANP) – Air France-KLM heeft vorige maand aanzienlijk meer passagiers vervoerd dan een jaar eerder. De groei was zichtbaar bij alle onderdelen van de luchtvaartcombinatie, waar ook Transavia bij hoort.

Air France-KLM vervoerde in november in totaal 7 miljoen passagiers. Dat waren er 7,4 procent meer dan een jaar eerder, werd donderdag bekendgemaakt. Bij Air France stapten 3 procent meer reizigers in dan vorig jaar. KLM deed het nog een stuk beter met een plus van bijna 8 procent.

Uitgedrukt in het aantal door passagiers gevlogen kilometers groeide het passagiersvervoer bij Air France en KLM samen met 3,7 procent, bij een 1,9 procent groter aanbod aan stoelen. De gemiddelde bezettingsgraad, een belangrijke graadmeter van efficiëntie in de luchtvaart, verbeterde daardoor met 1,4 procentpunt naar 83,8 procent.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.