economie

40 miljoen voor innovatie in landbouw

14 december 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Het ministerie van Economische Zaken trekt 20 miljoen euro uit om innovatie in de landbouw- en voedselproductiesectoren te stimuleren. Vanuit het bedrijfsleven wordt dat bedrag verdubbeld. Dat heeft staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) woensdag bekendgemaakt.

Twaalf miljoen euro gaat naar twee investeringsfondsen, waar onder meer verzekeraar Menzis, de Rabobank en de TU Delft zijn aangesloten. Die bedrijven leggen eenzelfde bedrag in. Het overige geld is bedoeld om acht publiek-private projecten te financieren. Het gaat daarbij onder meer om de ontwikkeling van zuinige en efficiënte landbouwrobots.

Ook gaat er geld naar moderne datasystemen, waardoor onder meer bacteriën in de voedselketen eerder kunnen worden opgemerkt, en naar zogenoemde ‘slimme kasmaterialen’, die de juiste hoeveelheid zonlicht doorlaten en het vochtgehalte in een kas regelen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.