Vertrouwen beleggers in economie daalt

26 november 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – Voor het eerst in drie maanden tijd is het vertrouwen van beleggers in de Nederlandse economie iets gedaald en uitgekomen op 127. In oktober was de stand nog 137. Dat blijkt uit de BeleggersBarometer van ING.

De daling komt onder meer doordat beleggers de algemene economische situatie in Nederland iets verslechterd vinden ten opzichte van drie maanden geleden. Ook de verwachtingen voor de toekomst zijn minder positief. Beleggers oordelen negatiever over de waardegroei van hun aandelenportefeuille.

Voor de komende maanden verwacht 14 procent van de beleggers een verdere verslechtering van de economie. Ze denken dat daardoor de AEX zal dalen.

ANP
Lees meer

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.