economie

Taiwanees TransAsia stopt na crashes

22 november 2016Leestijd: 1 minuut

TAIPEI (ANP/BLOOMBERG) – De Taiwanese luchtvaartmaatschappij TransAsia Airways gaat ermee stoppen, omdat het bedrijf na twee vliegtuigongelukken in twee jaar tijd in zwaar weer is beland en niet aan zijn financiële verplichtingen kan voldoen.

TransAsia had in 2014 en 2015 te maken met crashes waarbij in totaal 91 mensen omkwamen. De vloot bestaat uit zestien toestellen en TransAsia vliegt op 27 bestemmingen. In de afgelopen zeven kwartalen schreef de maatschappij rode cijfers.

De handel in TransAsia op de beurs in Taipei werd dinsdag stilgelegd. Het bedrijf wordt ook onderzocht op verdenking van handel met voorkennis in aanloop naar de aankondiging dat de maatschappij stopt.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.