economie

Plan kabinet voor Delta valt niet goed

17 november 2016Leestijd: 1 minuut

MIDDELBURG (ANP) – De provincie Zeeland en andere aandeelhouders verwerpen het reddingsplan van het kabinet voor het Zeeuwse energiebedrijf Delta. Dat schrijven ze in een brief aan minister Henk Kamp van Economische Zaken.

Delta heeft het de laatste tijd financieel erg moeilijk en is daarbij wettelijk verplicht om zijn lucratieve netwerkbedrijf af te stoten, net als andere energiebedrijven al eerder hebben moeten doen. Het kabinet zei onlangs bereid te zijn de Zeeuwen te helpen, ook omdat Delta nog met de kerncentrale in Borssele zit opgescheept. Maar dat doet Den Haag alleen als de huidige eigenaren van Delta zelf ook flink investeren.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.