economie

Ontslagen bankkracht vindt lastig nieuw werk

22 november 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – Mensen uit de financiële sector die hun baan kwijtgeraakt zijn komen vaak moeilijk weer aan de slag. Volgens uitkeringsinstantie UWV gaan er bij banken en verzekeraars komende jaren waarschijnlijk ook nog veel extra banen verloren, waardoor nieuwe functies niet voor het oprapen liggen.

WW’ers afkomstig uit de financiële dienstverlening zijn over het algemeen relatief oud en hoog opgeleid. Circa vier van de tien komen binnen een jaar weer aan werk, aldus het UWV. Gemiddeld over alle sectoren gebeurt dit bij zes tot zeven op de tien WW’ers.

De baankansen voor financieel specialisten en economen zijn volgens de instantie wel beduidend beter dan die van boekhoudkundig medewerkers, receptionisten en telefonisten. Veel van de werkzoekenden uit de sector gaan uiteindelijk in een andere branche aan het werk. Ook worden ze vaak uitzendkracht, of ze beginnen voor zichzelf als zzp’er.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.