economie

NN verbetert resultaten ondanks lastige markt

17 november 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Verzekeraar NN Group (Nationale-Nederlanden) heeft afgelopen kwartaal de resultaten verbeterd, ondanks de problemen die de zeer lage rente en de onzekere marktomstandigheden in de branche veroorzaken. De nettowinst ging met een derde omhoog naar 436 miljoen euro, meldde het bedrijf donderdag.

Het operationeel resultaat daalde wel, met een kleine 19 procent tot 319 miljoen euro. Dat komt vooral doordat NN Group aanzienlijk minder dividend kreeg uit beleggingen in private equity. Zonder dat effect zou ook daar sprake zijn geweest van een verbetering.

De kapitaalbuffer is als gevolg van de aanhoudend lage rente geslonken, maar ligt nog altijd zeer ruim boven het minimum dat toezichthouders eisen. Daarmee is NN Group volgens topman Lard Friese een van de best gekapitaliseerde verzekeringsbedrijven in Europa.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.