economie

Nederland helpt Indonesië met afvalprobleem

21 november 2016Leestijd: 1 minuut

JAKARTA (ANP) – Nederlandse bedrijven gaan Indonesië helpen met het recyclen van afval. Staatssecretaris van Milieu Sharon Dijksma tekent woensdag in Jakarta een overeenkomst met haar Indonesische ambtsgenoot over het delen van kennis op het terrein van afvalverwerking.

30 procent van de uitstoot van broeikasgassen in Indonesië wordt volgens het ministerie van Infrastructuur en Milieu veroorzaakt door afval. De Nederlandse bedrijven die met de staatssecretaris zijn meegereisd zullen onder meer experts leveren om het proces van sorteren, verzamelen en hergebruik van afval te verbeteren.

Financiële details van de handelsmissie naar Indonesië zijn nog niet bekendgemaakt. ,,Afval is een megaveroorzaker van broeikasgassen en onze bedrijven bieden graag hun diensten aan om op dit klimaatprobleem te helpen oplossen”, aldus Dijksma. ,,Afval is namelijk ook business.”

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.