economie

Kleine winst voor beurs Amsterdam

23 november 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – De beurs in Amsterdam is woensdag met een kleine winst begonnen, in navolging van de plussen een dag eerder. De stemming lijkt opgewekt, mede door de aanhoudende recordjacht op Wall Street. Verder komen er flink wat macro-economische cijfers en publiceert de Federal Reserve de notulen van de meest recente beleidsvergadering.

De AEX-index stond kort na opening 0,2 procent hoger op 457,36 punten. De MidKap won 0,2 procent tot 652,67 punten. De beurs in Parijs was vlak en die in Londen steeg 0,3 procent. Frankfurt ging licht omlaag.

In de AEX was Galapagos een stijger met een plus van 1 procent. Het biotechnologiebedrijf heeft een nieuwe mijlpaal bereikt bij de werking van het medicijn filgotinib tegen de ziekte van Crohn. Daardoor heeft het bedrijf recht heeft op een beloning van 50 miljoen dollar van samenwerkingspartner Gilead. Daarnaast werd bekend dat Galapagos deel gaat uitmaken van de Stoxx Europe 600 Index.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.