economie

Inval bij Belgische farmabedrijven

21 november 2016Leestijd: 1 minuut

BRUSSEL (ANP/BELGA) – De Belgische Mededingingsautoriteit is maandag binnengevallen bij groothandels die farmaceutische producten leveren aan apotheken. De concurrentiewaakhond vermoedt dat ze onderling afspraken hebben gemaakt over de diensten die ze leveren.

De autoriteit zegt in een verklaring informatie te hebben over mogelijke overtredingen. De doorzoekingen zijn een eerste stap. Hoelang het onderzoek gaat duren, hangt onder meer af van de medewerking van de betrokken bedrijven.

Bij groothandel Fagron is geen inval gaande, aldus een woordvoerder van het Belgisch-Nederlandse bedrijf dat onder meer medicijnen levert aan apotheken.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.